Docent in de Kijker: Louis Huybrechts

Onze studenten krijgen hier vaak - en geheel terecht overigens - een plek in de spotlights, maar achter elke sterke student staat minstens één dito docent. Daarom plaatsen we geregeld een lid van het OFM-docententeam op een piëdestal. Weg van het formele van alledag: wie zijn ze, wat doen ze en vooral, wat drijft hen? Vandaag: Louis Huybrechts.


STEEKKAART


Naam: Huybrechts

Voornaam: Louis

Leeftijd: 29

Ik doceer: Marketing, Marketingcommunicatie en Proces- en Leanmanagement bij Officemanagement en International Office Management

Ik ben ook: International recruiter

Aantal jaar OFM-docent: 2

Ik studeerde zelf: Communicatiemanagement, Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Marketing en het postgraduaat Digitale Marketing

Woonplaats: Zomergem

Hobby's: minivoetballen, mountainbiken, reizen, genieten van festivals en concerten, een gezellig onderonsje met pot en pint op café of restaurant. En als ik dan nog tijd over heb: Happy Socks kopen en een mandarijn in één keer proberen te pellen.

Huisdieren: Nanou het hangbuikzwijn en Stella de goudvis - van Artois heb ik helaas afscheid moeten nemen ...

Favoriet gerecht: pizza met zes kazen - een pizza kan nooit genoeg kazen tellen!

Favoriete reisbestemming: Alaska

Mocht ik vandaag geen docent bij Officemanagement zijn, dan was ik wellicht: piloot

DE VUURLINIE


Wat herinner je je nog van je eerste werkdag bij Officemanagement?

"Ik morste koffie op mijn hemd, maar gelukkig lag er nog een proper T-shirt in mijn auto dat redding bracht. Ik was ook best zenuwachtig, maar daarna snel aangenaam verrast door de interactie met de studenten Marketing. Toen wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt."


Welke anekdote, gebeurtenis of (oud-)student uit je lessen blijft je altijd bij?

"De International Week in Porto vond ik een heel toffe ervaring. De teambuilding bij het begin van het academiejaar, een stadsspel in Gent, is ook altijd de moeite."


Hoe wil je hier later afzwaaien en herinnerd worden?

"Als een toegankelijk en down-to-earth iemand. In mijn lessen wil ik de handen uit de mouwen steken en de praktijk echt tonen, in gesprek met de studenten. Net als bij marketing geldt ook daar: it's all about storytelling."


Welk advies zou je willen meegeven aan studenten Officemanagement?

"Kies ook eens voor jezelf, en niet altijd voor anderen. Doe dus vooral waar je zelf goesting in hebt en zelf gelukkig van wordt. En ook: durf springen. Het kan serieus tegenvallen, maar zulke dingen maken je tot wie je bent."595 keer bekeken

© 2020 OFFICEMANAGEMENT ARTEVELDEHOGESCHOOL

Campus Kantienberg - Voetweg 66 - 9000 GENT